• Fastighetsbolag i Alingsås

  Fastighetsbolag Alingsås som sökord ger ett par stycken olika resultat. Fabs AB, Alingsåshem AB, MiJoDaMa fastigheter och Harry Sjögren Ab är vad som ploppar upp först. När man går in och kollar blir man faktiskt lockad att flytta till denna lilla stad då fastigheterna är väldigt fina och verkar väldigt fräscha.

  Alingsås
  Alingsås ligger i Västergötland och tätorten har cirka 25 000 invånare. Kommunen har cirka 40 000 invånare. Alingsås är en av de äldsta städerna i regionen och fick sina stadsrättigheter redan år 1619. Alingsås är känt för att ha många trevliga caféer. Orten ligger precis vid sjöarna Mjörn och Gerdsken. Ortens namn har varit belagt sedan medeltiden.

  Jonas Alströmer
  Alingsås är mest känt för att Jonas Alströmer kom därifrån. Detta innebär att staden fanns även under 1600- talet, då han ju föddes 1685. Alströmer importerade både kunnande och maskiner från utlandet, så vi har honom att tacka för mycket.

  Potatis
  Potatis är mycket populärt i Sverige och även potatis har vi Alströmer att tacka för. Han införde potatisen i Sverige och han populariserade även odlandet av potatis som livsmedel och tog även fram nya odlingsmetoder. Alingsås kallas för potatisstaden, och varje år har man en potatisfestival för att fira potatisen.

  Categories: Övrigt